TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Donald Walsch: Beszélgetések Istennel


Az előző fejezetben említettem a Bibliát, mely sok száz éven keresztül betöltötte feladatát, mely a régi korok embereinek útmutatást adott, és a keresztény egyházak, kiválóan használhatták a hívek vezetésére, (megvezetésére), kordában, de inkább félelemben  tartására, bár, mint tudjuk, nyelvezete miatt, kevés ember értette meg igazán, mit is jelentenek a példabeszédek, ezért a papok kedvük szerint értelmezhették, és magyarázták azokat. Tudjuk, hogy a Katolikus Egyház volt az, amelyik az évszázadok folyamán, egyáltalán nem állt a tiszta erkölcs legmagasabb fokán, sőt emlékezzünk csak, hogy mi mindent szörnyűséget követtek el pl. a "Szent Inkvizíció" nevében. Vajon hogyan tudták ezt összeegyeztetni, a "Ne ölj", vagy a "Ne árts másnak" parancsaival? Természetesen nem vitatom az Új Szövetség Evangéliumainak, Jézus urunk tanításainak, ma is időszerű, és betartandó (bár mindenki betartaná) törvényeit, de úgy gondolom, hogy szükség van olyan isteni útmutatásra, amely a ma emberéhez szól, ami érthetően, és a jelen kor nyelvén ad világos magyarázatot a létezés nagy kérdéseire. Hiszen Isten rádióadása mindig is szólt hozzánk, csak mi eddig nem voltunk képesek azt meghallani.

Hála Neki, és az emberiség tudati fejlődésének, az új Biblia elérkezett hozzánk egy Donald Walsch nevű amerikai férfi révén, aki, mint annyi más ember, az életében elszenvedett sok csapás miatti dühében, és kétségbeesésében, írásban fordult Istenhez, hogy "Ugyan miféle vétséggel szolgáltam rá, hogy örökös küszködés legyen az életem?" Meglepetésére, ahogyan a kérdést leírta, a toll szinte magától indult el, és Isten rajta keresztül kezdte tollbamondani válaszait. Így született meg az új korszak, szerintem, és sokak szerint egyik legnagyszerűbb párbeszéde, a Beszélgetések Istennel 3 kötete, amit én a jelen kor BIBLIÁJÁNAK tartok.

Walsch szinte minden olyan kérdést feltesz Istennek, amire az emberiség évszázadok óta keresi a választ, és ez a párbeszéd hihetetlenül érdekfeszítő, és szórakoztató is egyben. Isten rendkívüli türelemmel, és humorral magyarázza meg azokat a dolgokat, amelyeket csak nagyon kevesen érettek meg eddig.

Következzék néhány idézet az első könyvből, amely legelőször is arra világít rá, hogy hogyan tudjuk eldönteni, mi az, ami valóban hiteles isteni forrásnak tekinthető.

"Mindig az Enyém a Legmagasztosabb Gondolatod, a Legvilágosabb Szavad, a Legnagyszerűbb Érzésed. Ami ennél kevesebb, az más forrásból fakad.                       A Legmagasztosabb Gondolat mindig örömöt tartalmaz. A Legvilágosabb Szavak mindig igazságot tartalmaznak. A Legnagyszerűbb Érzés pedig az, amit ti szeretetnek neveztek."

Hogyan is imádkozzunk helyesen?

"Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban.

A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája.

Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét - gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; a megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna.

Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen."

És most egy részlet arról, hogy miért is teremtette Isten a világot.

"A következőképp tudnám megvilágítani: kezdetben volt a Minden, és nem volt semmi más. Ám a Minden nem ismerte önmagát -mert nem volt semmi más. Ilyenformán a Minden sem volt, nem lehetett, minthogy másnak a hiányában semmi nincs.

Ez az az egyetemes van-nincs, lét-nemlét, amelyről az idők kezdete óta beszélnek a misztikusok.

A Minden ugyan tudott önmagáról - ez azonban nem volt elég, minthogy mindez csak elméleti ismeret, nem gyakorlati tapasztalat. Önmaga megtapasztalására sóvárgott, mert tudni akarta, mi az, amit oly pompásnak, oly dicsőségesnek érez. Ez azonban lehetetlennek bizonyult, minthogy a „pompás" vagy „dicsőséges" szavak csupán viszonyított jelzők. A Minden nem tudhatta, mit érez pompásnak és dicsőségesnek, ha nem nyilvánul meg. Ha nem tudja, hogy micsoda nem, ha nem tudja, hogy milyen nem, fel sem merülhet a micsoda és a milyen kérdése."

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és szeretnéd megismerni a könyveket, akkor a következő weblapon mindhármat elolvashatod. http://www.feny-angyalai.hu/ Ha rákattintottál, akkor a bal oldali menüben, a piros szív felett megtalálod az Ajánlatos könyvek címszó alatt.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 224
Tegnapi: 240
Heti: 464
Havi: 5 056
Össz.: 2 251 727

Látogatottság növelés
Oldal: Donald Walsh: Beszélgetések Istennel
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT! - © 2008 - 2024 - tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »