TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Lélegezzünk! 

 


 

 

A meditációk kapcsán már említettem, hogy érdemes minden alkalommal mély légzésekkel kezdeni. Ilyenkor tudatosan csak erre figyelünk, és ez minden szempontból segíti az ellazulást, de testünk oxigénellátására is jó hatással van.

Ugyanis a legtöbb ember egyszerűen nem lélegzik megfelelően. Felületesen, apró levegővételekkel élik az életet, és egyáltalán nincsenek tudatában a megfelelő légzés fontosságának.

Sejtjeinknek, szerveinknek, agyunknak rengeteg oxigénre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen tudjanak működni. Igaz, ehhez jó lenne mindenkinek olyan környezetben élni, ahol tiszta a levegő. Sajnos sokan vannak, akik a nagyvárosi, büdös, szmogos levegőt kénytelenek nap mint nap beszívni, úgyhogy nekik mindenképpen ajánlatos lenne, hogy gyakran járjanak vidéki, vagy erdei környezetbe.

Azonban lakásunkban is sokat javíthatunk a kintről jövő rossz levegő minőségén, ha sok zöld növényt tartunk, és megfelelően párásítjuk otthonunk levegőjét. Kiváló légtisztító növények: szobaborostyán, csokros inda, szobai futóka, szobapáfrány, terpedt datolyapálma, Aréka pálma, csüngőágú fikusz, sávos dracéna, törzses dracéna, pirosszélű dracéna, Spatifillum, rákvirág, gyompálma, anyósnyelv, kúszó filodendron, sello filodendron.

Az pedig különösen ajánlatos lenne, ha senki sem dohányozna. Képtelenség, hogy ezt a kevés tiszta levegőt is beszennyezzük a dohányfüsttel, nem beszélve a saját magunk, vagy a környezetünkben lévők szervezetében okozott károkról. Legyünk tudatában ennek is, akkor talán könnyebb elhatározni a leszokást.

Én szerencsésnek mondhatom magam, mert kertes házban élek,  rengeteg fa és virág vesz körül, a házban is sok gyönyörű növényt ápolok, és a családomban senki sem dohányzik. Emlékszem arra, amikor munkahelyem miatt, kénytelen voltam naponta beutazni Budapest belvárosába. Irtózatos volt a különbség, az otthoni és az V. kerületi levegő között.

Visszatérve a légzés fontosságára, most ajánlok néhány olyan légzésgyakorlatot, amit nyilván sokan ismernek, de kevesen csinálják. Én magam rendszeresen végzem, legtöbbször álló helyzetben, de lehet ülve és fekve is.

Az első, amikor ugyanannyit számolunk belégzésere, mint kilégzésre, mondjuk számolunk 6-ig, vagy 8-ig, közben orron keresztül lassan belégzünk, majd ugyanennyi ideig, szájon kifújva kilégzünk. Ezt én 7-szer szoktam végezni. Ennél egy picit nehezebb, de lehet gyakorolni, amikor ugyanannyi ideig, a belégzés után, benntartjuk a levegőt, majd a kilégzés után is, ugyanannyit számolva, még várunk a belégzéssel.

A második, egy közismert jóga légzés, amikor csak az orrunkon keresztül vesszük és fújjuk ki a levegőt, mégpedig úgy, hogy befogjuk először az egyik orrlyukunkat. A másikon keresztül belélegzünk, majd befogjuk a másik orrlyukunkat, és az ellenkezőn lélegzünk ki. Utána ugyanazon belélegzünk, és megint a másik orrlyukunkat befogva, az ellenkező oldalon fújjuk ki a levegőt. Ezt is egyenlő ideig végezzük, és meg lehet ismételni 5 - 7-szer.

Az angyali tanítóink arra is felhívják a figyelmünket, hogy mennyire jótékonyan hat a hasi légzés, vagyis belégzéskor nem a tüdőnkbe, hanem a hasunkba irányítjuk a levegőt, úgyhogy mindkét gyakorlatot érdemes így is elvégezni.

A következő gyakorlatnál egy nyolcast kell leírnunk oldalállásban a testünk körül. Úgy kezdjük, hogy belégzéskor elképzeljük, amint a mellkasunk előtt, belép a levegő a tüdőnkbe, majd onnan a gerincünk mentén felfelé halad, és a tarkónkon kilép, megkerüli a fejünket, és megint a mellkasunkhoz ér. Ez mind a belégzéskor történik.              Innen, kilégzés alatt, megint belép a tüdőnkbe, majd hátul, a lapockáink között kilép, és lefelé haladva, a talpunk alatt megkerüli a testünket, majd újra visszaérkezik a mellkasunkhoz. Az egészet megismételhetjük 7-szer. Ez a gyakorlat a Szent Elme megnyitása (Shaumbra).

Majd ugyanezt a gyakorlatot, azzal a változtatással végezzük, hogy belégzéskor nem a tarkón, hanem a szív magasságában, a hátunkon lép ki a levegő, innen megy felfelé, megkerülve a fejünket, és ér vissza a mellkasunkhoz. A kilégzéses folyamata ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál. Ezt is végezzük 7-szer. Ez pedig a Szent Szív megnyitásának gyakorlata (Shaumbra).

És még egy gyakorlat, amelynél ugyancsak 8-as számot írunk le, de most a szívből kiindulva, és ugyanoda visszatérve, a szív vonalában, a testük előtt, és mögött képezünk egy-egy hurkot. Tehát belégzésnél elképzeljük, hogy egy energia kilép a szívünkből és a mellkasunk előtt visszafordulva visszatér a szívünkbe, majd ellenkező irányba elindulva, a hátunk mögött ír le egy hurkot, és ugyanúgy visszatéra szívünkbe.       Kilégzésnél ugyanígy megismételjük. Én 8-at szoktam számolni mind belégzésnél, mind kilégzésnél, és 7-szer ismétlem.

Bíztatok tehát mindenkit, hogy legalább egynap egyszer végezzen el néhány gyakorlatot, de ha lehet nap közben is figyeljen arra, hogy vegyen néhány mély levegőt. Egészségünkre!

Prána légzés Kirael mestertől:

http://univerzumitudatossag.blogspot.com/2008/11/prna-lgzs-kezdknek.html

 

2010.01.23.

A következő légzés technikát, Mihály arkangyal 2010. januári üzenetében olvastam. Ő Szent Légzésnek nevezi, és rendkívül fontosnak tartja ennek elsajátítását, gyakorlását, úgy, hogy életünk részévé váljon. Én már csinálom, és ajánlom szeretettel nektek is.

"A múltban úgyszintén beszéltünk a ritmikus légzésről, amit Szent Légzésnek is nevezhetünk. Rendszeresen gyakorolva ez a légzési technika energizálja testeteket és tökéletesíti egészségeteket, mert fizikai Lényeteket Isten Fényének ragyogó részecskéivel látja el, amelyek az optimális teljesítéshez, és a hosszú élethez szükségesek. Azon kívül, hatékony módja az Ibolya Láng, vagy az Fény Ádámi Részecskéinek a kisugárzására a forma világába, mindenki jóllétére és javára. A Szent Légzést mély belégzéssel kezditek amely az alsó medencéből indul. Mélyen és lassan lélegezzetek be, az alsó medencéből a has, majd a mellkas területét levegővel feltöltve, közben vizualizáljátok, hogy a lélegzet lassan emelkedik felfelé míg kilép a korona csakrán. Amikor tüdőtöket maximálisan feltöltöttétek, tartsátok a levegőt ugyanannyi ideig, mint a belégzés tartott. Vizualizáljatok egy Fény labdát lassan leereszkedni Fény oszlopotokon, amint fokozatosan kiengeditek a levegőt, behúzva a hasatokat, ugyanannyi ideig mint a belégzés volt. Fejezzétek ki szándékotokat (erősítsétek meg) mielőtt elkezdenétek a Szent Légzést, mint pl. “kisugárzom az Ibolya Lángot, vagy a Fény Ádámi Részecskéit a világba”, vagy bármelyik rövid megerősítést amit kaptatok.
Annak érdekében, hogy rögzítsétek az effajta légzés ritmusát, kezdetben belégzésre számoljatok 5-ig vagy 7-ig, tartsátok bent a levegőt ugyanannyi ideig, majd lélegezzetek ki úgyszintén 5-ig vagy 7-ig számolva, és várjatok ugyanennyi időt a következő belégzés előtt. Mind a négy akciónak egyenlő hosszúnak kell lennie, sima, folyékonyan könnyed mozgásban. Ez egyben egy gyönyörű csoport aktivitás is, és egy erőteljes módja az Ibolya Láng és a Teremtő Isteni Fény terjesztésének. Amint hozzászoktok a mély ritmikus légzéshez, többé nem lesznek kényelmesek a tömegek által használt rövid, sekély légzési technikák."

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 240
Heti: 415
Havi: 5 007
Össz.: 2 251 678

Látogatottság növelés
Oldal: Lélegezzünk!
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT! - © 2008 - 2024 - tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »