TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Rezgésünk emelése, kapcsolódás a szeretethálóra


Tulajdonképpen már az eddig leírt légzéses, illetve meditációs technikákkal, vagy a ho'oponopono tisztító szavainak mondogatásával is jelentősen emelhetjük rezgésünket, de tapasztalatom szerint, van még néhány igen egyszerű gyakorlat, amellyel bárki  számára nagyon könnyen megérezhető az öröm állapota, és a rákapcsolódás egy magasabb rezgéstartományra. Gondoljunk a Vonzás Törvényére, ha sokszor tudjuk ilyen állapotba hozni magunkat, egyszerűen elkerülnek a negatív hatások, illetve nem tudnak hatni ránk. Ezt tapasztalatból mondom.

Az egyik ilyen, amikor elcsendesedünk, és békés, nyugodt körülményeket teremtve magunk körül, a szívünkre gondolunk, és hálát adunk neki mindazért a hihetetlen munkáért, amit életünk folyamán rendületlenül végez. Próbáljuk meg egy kicsit átérezni azt a lankadatlan kitartást, amellyel értünk dolgozik, és mi még csak tudomást sem vettünk erről eddig. Gondolatban mondjuk meg neki, mennyire szeretjük és tiszteljük ezért, és köszönjük meg neki állhatatos, és fáradságot nem ismerő tevékenységét. Kérjük meg azt is, hogy bocsássa meg nekünk, ha túlhajszoltuk, vagy életmódunkkal, gondolkodásunkkal, érzéseinkkel megterheltük, vagy akadályt gördítettünk normális működése elé. Meg fogjuk érezni, hogy mindezen gondolatok hatására, milyen meghatódottság, melegség, és boldogság járja át szívünket.

Ugyanezt a tudatosságot kiterjeszthetjük a többi szervünkre, és sejtjeinkre is, amelyek ugyanúgy megérdemlik szeretetünket és tiszteletünket.

 

A másik ilyen módszer, amit én gyakran szoktam mondogatni, végtelenül egyszerű, mégis elképesztően hatásos rezgésemelő.

Mindössze annyit kell tenni, hogy elkezdjük mondogatni magunkban, vagy akár hangosan is, hogy:

Jaj de örülök! Annyira örülök! Olyan boldog vagyok! Annyira jól érzem magam! Olyan nagyon örülök! Annyira boldog vagyok! Olyan jó a kedvem!

Ilyenkor érzem, amint ezek az érzések valóban elöntenek, és szinte feszítenek belülről. Hihetetlen, próbáljátok ki, egészen fantasztikus!

Persze most sokan mondják, hogy ugyan mi a csudának lehet örülni, ebben az élhetetlen világban, amikor egyre többen küzdenek anyagi és megélhetési gondokkal. Erre csak azt tudom mondani, hogy bárminek. És itt nem is az a fontos, hogy mire gondolunk, egyszerűen, csak adjuk át magunkat ennek az érzésnek, amelyet a kimondott szavak felidéznek bennünk.

Jó néhány évvel ezelőtt, vetítettek egy filmet a TV-ben, ami óriási hatással volt rám. Később az eredeti történetet könyvben is elolvastam, de a címére, és az írójára sajnos már nem emlékszem, mert a könyvet kölcsön kaptam, és vissza kellett adnom.

A történet főhőse egy angyali, 10 -12 év körüli kislány volt, akit édesapja, egy misszionárius lelkész, haláláig, egyedül nevelt, nagy szegénységben, valahol az Amerikai földrészen. Az édesapa tanított a kislánynak egy játékot, melynek lényege az volt, hogy bármilyen élethelyzetben, akkor is, ha nagyon rossz dolgok történnek velük, találják meg azt az apróságot, aminek örülni lehet. A kislány mesterévé vált ennek a játéknak, és minden mondatát úgy kezdte, hogy: Mennyire örülök, hogy......

A kislány az édesapa halála után, az angliai nagynénihez került, aki egy megkeseredett vénlányként élte sivár életét, és egyáltalán nem repesett az örömtől, hogy kis rokona megjelenése, ekkora feladatot és felelősséget akasztott a nyakába. A könyv és a remekül sikerült film, ezután végigkíséri azt a hihetetlen változást, ami a nagynéni, a morózus, emberkerülő szomszéd, (aki valamikor a nagynéni kérője volt), és a kisvároska lakói lelkében történt. A tüneményes és bájos lányka ugyanis olyan szeretettel fordult az emberek felé, hogy még a leghozzáférhetetlenebb, legkeményebb szívekben is feloldotta a jégcsapokat. Hamarosan az egész városka játszotta a játékot, melynek hatására az emberek szíve megnyílt egymás felé is, és amikor a kislányt baleset érte, ami a teljes, és végleges ágyhoz kötöttséget jelentette számára, akkor egymást váltva vígasztalták, és öntötték belé mindazt a bíztatást, és szeretetet, amit tőle kaptak. 

A történet természetesen a kislány csodálatos gyógyulását hozta, mivel a fiatal doktor úr megtalálta a megfelelő gyógymódot a kislány megmentésére, és a történet a nagynéni, és a volt kérő szerelmének újbóli fellángolásával, és még sok-sok örömteli egymásra találással zárult.

Ez a szívmelengető és magávalragadó történet, szemet nem hagyott szárazon. Sokan mondhatják, hogy ebben a mai kemény világban és a nemes érzéseket tagadó, mindent elárasztó szennyáradatban, túlságosan csöpögős és  érzelgős a téma. Hányan vannak, akik nem merik felvállalni, ha egy ilyen csodálatos történeten elérzékenyülnek, mert gyengeségnek tartják. Pedig pont ezek azok az érzések és érzelmek, amelyek segítenek kiszakítani és felemelni világunkat abból a posványból, amely egyáltalán nem a mi igazi világunk. Ha módomban állna, ezt a kisregényt, vagy filmet mindenkinek ajánlanám, sőt az iskolákban belevenném a kötelező olvasmányok sorába.

Ezért csak bíztatni tudok mindenkit, hogy vegye észre és merjen örülni, merjen hálát adni mindazért a szépért és jóért, amit talál az életében, bármilyen apróság is legyen az, mert sokan csak a rosszat látják mindenben, még akkor is, ha körülöttük minden sugározza az örömet és a boldogságot, csak meg kell tanulni észrevenni. És csak mondogassuk nyugodtan, hogy:

ANNYIRA BOLDOG VAGYOK!

2012. 10. 10.

Ma egy kedves olvasóm elküldte az említett film címét és linkjét. Hálám és köszönetem neki. A film újra nézve is csodálatos és elragadó.

POLLYANNA

 http://mutat.net/?http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/12763-Pollyanna/Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 300
Heti: 1 276
Havi: 5 467
Össz.: 2 279 471

Látogatottság növelés
Oldal: Rezgésünk emelése, kapcsolódás a szeretethálóra.
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT! - © 2008 - 2024 - tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »