TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Ertsey Attial beszédei

 


 

Ertsey Attila beszéde 2022 május 29-én a Kossuth-téren, a WHO-ból való kilépést követelő demonstráción
(ez a tervezett teljes szöveg, a helyszínen az időkorlát miatt ennek spontán rövidített változata hangzott el)
 
„A világ kettéhasadt. Az egyik fele nap mint nap engedi, hogy hazugságokkal mérgezzék tudatát és vakon rohan a szakadékba. A másik fele ébredőben van. Van, aki csak érzésben, aztán van, aki meg is fogalmazza, hogy itt valami nem stimmel. És vannak, akik mélyre ásnak és feltárják az okokat, az igazságot.
 
Pár napja az autóban hallgattam a rádiót. Többnyire a Bartókot bírom már csak, néha azt sem. A Kossuthon azt lesem, mit szivárogtat ki az állam a mainstream propaganda résein. A Spirit FM-en azt nézem, akad-e a balliberális oldalon még néhány épeszű ember.
 
A héten zajlott Davosban a Világgazdasági Fórum ülése. A világ önjelölt elitje gyűlt össze bulizni, hogy a világot elárasszák a klímapánik, járványpánik fenyegetésével, készítve elő a terepet az Ipar 4.0 kiteljesedéséhez, a teljes robotizációhoz, a vakcinák általi népességszabályozáshoz, a szociális kreditrendszer bevezetéséhez, a totális megfigyelő államhoz, a bolsevizmus globalizálásához, ahol az ember életének értelmet adó munkát kiveszik a kezünkből és alapjövedelemmel tartanak tápon minket, mert legalább egy minimális fogyasztói tömeg kell, akik felveszik a gazdaság termelési hozamát, és cselédek is kellenek az elit ellátásához. Egy embertelen és ember nélküli világ van kibontakozóban.
 
Ugyanekkor zajlott Genfben jelenkorunk legfontosabb eseménye, a WHO globális pandémia-szerződésének aláírása. Mit jelent ez? Röviden: a világ összes államának lemondása saját szuverenitásukról, beleértve az USA alkotmányának szétverését.
 
Erről a létező legfontosabb eseményről se a királyi médiában, se az ellenzéki médiában egy vak hangot nem hallottam. A Spirit FM-en még mindig az ellenzék saját sebeit nyalogatja, az elvesztett választás után latolgatják, mit kéne Gyurcsánynak, Márki-Zaynak, akárkinek csinálnia négy év múlva? Kit érdekel?
Mi van? Miről beszélnek ezek? A Kossuthon pedig háborús vészhelyzetet hirdetnek, érthetetlen virágnyelven, amiből nem lehet tudni, most akkor ez mit jelent? És aláírta Szíjjártó Genfben, vagy nem írta alá? Értem én, hogy a kormány egyensúlyozni próbál, de ez már kezd túl sok lenni. Pokolba a politikai korrektséggel. Végül is: az életünkről van szó! Nem csak a miénkről, de az egész emberiségéről!
 
Fel kell tennünk a kérdést: akkor ezek – mármint a média - tulajdonképpen mit is csinálnak?
Ha a legfontosabb dolgokról nem tudunk meg semmit, akkor mit művelnek?
Eszembe jut drága mesterem, a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre, aki, amikor a ’80-as évek végén lakásokban összegyűlve tanulócsoportokban készültünk a távoli jövőre, egy mitikus korra, amikor kiemelkedünk végre a materializmusból és kiszabadulunk a központosított állam mindenható kontrollja alól, és belekezdünk az önigazgató társadalom felépítésébe, a világháborúk által szétvert Közép-Európa feltámasztásába, hogyan jellemezte a korabeli médiát: Az nem tesz mást, mint dezinformál és amnéziát kelt. Vagyis hazudik és arra késztet, hogy nemhogy a száz évvel azelőtti, a jelenkorunkat ma is meghatározó történelmi eseményekre, de már a két héttel ezelőtti hírekre se emlékezzünk. És utána feltette a kérdést:
Gyerekek, azt remélem, tudjátok, hogy miért gyűlünk itt össze? Hát azért, hogy a bolsevizmusnak egyszer vége legyen. Ekkor mi, egyetemisták, összerezzentünk… vajon hallgat-e minket a felpuhuló diktatúra, Kádár titkossszolgálata?
 
El se tudtuk képzelni, hogy ennek a rendszernek valaha vége lesz. DE nem telt bele 4-5 év, és elkövetkezett 1989. Akkor azonban szép reményekkel telve, hallatlan naivitással vetettük bele magunkat az újba, és csak lassan, évtizedek alatt jöttünk rá, hogy át lettünk verve. A szocialista kísérlet ugyan véget ért, de csak azért, hogy előkészítse a terv következő fázisát, a bolsevizmus globalizálását.
 
Ennek küszöbére érkeztünk, egy történelmi pillanatra, ami hasonlít Nagy Imre újratemetésének ünnepére, mert valami éppen véget érni látszik, és most megint itt vagyunk, egy még nagyobb szarban, és kezdhetjük elölről.
 
Akkor beszéljünk a lényegről.
Európa valamennyi állama az USA vazallusa, madzagon rángatott csatlósa, az oroszok és belaruszok kivételével. Idézem azt a tudóst, Astrid Stuckelbergert, aki 30 éves kutatói tapasztalattal rendelkezik. A 2009-13-as években a WHO-nál dolgozott, a világjárványok szakértőjeként. 180 publikációja és 12 könyve jelent meg. Ma üldöztetést szenved, mert az igazságról beszél. Mit mond ő a médiáról?„A médiát a multinacionális „cégek” fizetik. Nemzetközi kalózoknak hívom őket.”
 
Nem marad más számunkra, mint az alternatív média.
Időközben nyilvánosságra került a CIA egyik dokumentuma, mely a legveszélyesebb társadalmi csoportokat nevezi meg. A listán a terroristák, bűnözők sorában egy érdekes tétel szerepel: az oknyomozó újságíró. Gondoljunk csak Edward Snowdenre, vagy Julian Assange-ra. Egyik ilyen fenegyerek George Webb, független amerikai oknyomozó újságíró, aki mindenhol ott van, ahol valami fontos történik, egyelőre szabadlábon. A héten ott volt Genfben – mint írja: egyedül.
Az alternatív újságírók mind Davosban voltak, de a világ legfontosabb eseményén, a WHO-szerződés aláírási procedúráján rajta kívül nem volt ott senki.
 
Webb felfedte, hogy a tervezett járványra készülő vakcinák ajánlatai a genfi ENSZ-központ egy alkalmazottjához futnak be. A vakcinabizniszből befolyó dollármilliárdok pedig az ő közvetítésével hová is csordogálnak? Az ukrán milliárdos, Igor Kolomojszki kezéhez. Ő az, aki az ukrán náci Azov magánhadsereget pénzeli, akik a mariupoli Azovsztal acélművet is védték – amint ezt minden épeszű mariopuli járókelő tudja, akiket eddig Kolomojszki mesterlövészei próbáltak leszedni, ha az utcára merészkedtek, ennivalóért, vízért.
Tehát az orosz-ukrán háború és a vakcinabiznisz közt direkt kapcsolat van. A vakcinák tervezése nemcsak a dr. Fauci érdekeltségébe tartozó vuhani laborban, hanem az Ukrajnába telepített amerikai biolaborokban is folyt, sőt, a tesztelést is részben itt végezték, a lakosságon.
 
Itt tehát egy globális bűnszervezetről van szó. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez kérem gyakorlat, a javából. A médiának ha valamiről, hát erről kellene tudósítania.
 
És mi volt a hét másik bombahíre, amiről szintén egy vak hang nem szólt sehol?
Pár napja valaki megtalálta egy washingtoni civil szervezet, az NTI (Nuclear Threat Initiative) honlapján a tavaly Münchenben lezajlott, általuk szervezett majomhimlő-pandémia-szimuláció forgatókönyvét. Akik két éve kinyomozták, hogy a Covid-plandémia, azaz tervezett járványt megelőzően Brooklynban szintén lezajlott egy Event 201 nevű szimulációs gyakorlat, ahol az érintett nemzetközi résztvevők elpróbálták, hogyan kell majd cselekedni, ha a járványt kirobbantják, azonnal megkapták a konteós vádat.
 
Nos, ugyanazok a szereplők most ezt újra megismételték. De ez még mind nem elég, hogy egy éve már tudták, hogy épp a majomhimlő fog felbukkanni, hanem ráadásul a leendő járvány részletes, 2025-ig tartó forgatókönyvét is feltették, melyben egy érdekes részlet olvasható, idézem:
"Monkeypox engineered to be vaccine-resistant" azaz: "A majomhimlő oltás-rezisztensnek van tervezve"
értsd: a majomhimlő tervezett, és alkalmas eszköz népirtásra, genocídiumra.
Ezt nyíltan bevallják.
És továbbmennek. A féléves ütemekre lebontott forgatókönyv szerint a járvány megjelenésekor – 2022 tavaszán – még csak 4 haláleset lesz. Ez eddig stimmel.
2023 januárjában már 1,3 millió áldozat lesz, jövő májusban már 27 millió, decemberre 271 millió halottal számolnak.
Itt tehát fehéren-feketén olvasható, hogy igaz Bill Gates fenyegetése, hogy közeleg egy igazán pusztító járvány, amit ők terveztek, és ami tényleges népirtásba fog torkolni.
 
Mit tegyünk hát? Legyünk tárgyilagosak: az igazság nálunk van. Mi vagyunk a Föld sója. Nem tehetünk mást, mint hogy az igazságot képviseljük. És most a Szentíráshoz fordulunk. Miért is leszünk ma botcsinálta papok? Mert az Egyházat is megszállta a Deep Church hatalma. Ahogy a politikát, a szellemi életet és a gazdasági életet is a bitorlók szállták meg.
 
És hogyan szóltak e sorsdöntő hét aktuális evangéliumi részletei? Közeleg Pünkösd. Idén ez az emberiség Pünkösdje is lesz. Újjászületünk-e a szellemben, vagy sem? Az evangéliumok Jézus búcsúbeszédéből idéznek, mert ő látja saját jövőjét. És azt is, hogy hívei üldöztetést fognak szenvedni: „Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem.” Mindez elkövetkezett.
De hozzáteszi: a világ fejedelmét már elítélték.
És akkor mi a teendőnk?
 
Ma – ha Magyarország népe felébredne – az az idő van, amikor a véres kardot körbe kellene hordozni az országon, száguldó lovasokkal. Mert végveszélybe kerültünk mi is és az egész emberiség. A láthatatlan ellenség köztünk van, itt, a tudatunkban.
Idézem ismét a Genfben élő norvég tudóst, Astrid Stuckelbergert: „Meg kell szerveznünk egy párhuzamos társadalmi rendszert.”
 
Igen, kedves barátaim, ez az, amit a jelenkor követel tőlünk. A bizalom az intézményekben, az államban végleg megingott, sőt, összeomlott. Sem az állam, sem az egyház, sem a nemzetközi szervezetek már nem az emberiség oldalán állnak, Meg kell tehát szerveznünk saját iskoláinkat, saját kórházainkat, saját gazdaságunkat, a második Magyarországot, mint az őskeresztények Róma katakombáiban, szemben a bontakozó világkormánnyal.
Meg kell teremtsük saját pénzünket, mielőtt az ellenfél ránk erőlteti a globális digitális valutát, a CBDC-t. Le kell ráznunk az önjelölt technokrata elit uralmát, akik megfosztanak minket a munkától, az egészséges élelem helyett szintetikus moslékkal akarnak etetni, tudatunkat a hazugság kábulatában tartani, és vakcinákkal mérgezni minket és gyermekeinket.
Legyen a ti beszédetek: igen, igen, nem, nem; ami ezeknél több, a gonosztól van.
 
Beszéljünk a valóságról. Ezt a mételyt nekünk kell eloszlatnunk. Kérdezzünk rá a dolgainkra. Ne engedjük a mellébeszélést. Álljunk ki magunkért, és tervezzük meg saját jövőnket, ne engedjük, hogy ők tervezzék a miénket. Mert az a jövő, amit ők szánnak nekünk, a halálba és a hazugságba vezet.
 
Kevés az időnk, munkára fel. Alakítsunk tanulóköröket, melyekben megtervezzük jövőnket. Keressük meg a még létező gazdákat, helyi termelőket, akik képesek emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerrel ellátni minket. Keressük meg azokat az orvosokat, akik tudnak és akarnak gyógyítani. Keressük meg azokat a tanítókat, akik kezébe adhatjuk gyermekeink nevelését. Keressük meg egymást.
Köszönöm a figyelmet.”
************************
 
Ertsey Attila beszéde a Szabadság téren, a szovjet hősi emlékmű előtt, 2022 április 30-án
 
"Arra kértek meg a szervezők, hogy a négy téma – a háború, a Covid, az energiaválság és az élelmezési válság valamelyikéről beszéljek.
A négy dolog szorosan összefügg. Azonban ezt a mai eseményt mégiscsak egy oroszpárti tüntetésnek aposztrofálta a mainstream média, tehát rangsorolok: a háború témája a legfontosabb.
Fura dolog itt, a szovjet hősi emlékmű és az USA nagykövetség előtt, a Szabadság terén beszélni. Ennyi nonszensz, ennyi ellentmondás kevés helyen van ilyen sűrűn egymás mellé zsúfolva, mint itt. Utoljára úgy húsz éve jártam itt, a NATO-népszavazás idején, a belépés ellen tiltakozó demonstrációra érkezvén. Mint relatíve fiatal, itt egy MSZMP-s nyugdíjas különítménnyel találkoztam, Thürmer Gyula pártjából. Örömmel üdvözöltek, mint friss húst. Szomorúan konstatáltam, hogy rajtam és néhány kommunista nyugdíjason kívül senkit nem zavart a NATO-csatlakozás. Valahogy 1989-ben, Nagy Imre újratemetésekor is kimaradt Orbán Viktor híres beszédéből a semlegesség kinyilvánításának mozzanata. De vissza a térre.
1956-ban a forradalmárok leverték az emlékműről a vörös csillagot. Nem a szegény vöröskatonák ellen szólt ez a tett, akiket Sztálin hajtott ide meghalni. És 50 évvel később egy magyar hazafi, Budaházy György ismét leverte. Úgy tűnik, hibázott, mert 50.000 Ft bírságot kellett fizetnie, rongálásért. Ez maga a vicc, de valójában szégyen, mindenkire nézve. Talán e tisztességes tettével érdemelte ki, hogy ő lett kinevezve Magyarország első számú terroristájává, hogy felmutathassuk a Nyugat felé jó magaviseletünket, hogy mi is részt veszünk a 2001. szeptember 11-én, az ikertornyok ellen intézett hamis-zászlós művelet okán indított War on Terror-ban. Példás büntetést kapott, egy nem bizonyított garázdaságért 17 évet. Anders Breivik 21 évet kapott 70 ember lemészárlásáért, elvileg jó magaviselet esetén 10 év után szabadon engedhető lett volna. Budaházy nem.
Aki ezen nem gondolkodik el egy kissé, hogy itt nem Budaházyról van szó, hanem valami másról, az gyengeelméjű, vagy szándékosan teszi.
A tér maga, ahol állunk, ráadásul Haynau börtöne, a Neugebaude (Újépület) helyén található. ’48-as bakáink szenvedtek itt, míg a kiegyezés meg nem történt.
Ezért egy kis történelemleckével kezdem. Ugorjunk akkor Haynauhoz.
Egy meglepő idézettel kezdem, Makovecz Imrétől: „A ’48-as forradalom egy tragédia volt, és Kossuth egy szörnyeteg.” Széchenyi nem volt híve sem a forradalomnak, sem a trónfosztásnak, mint ahogy a monarchiában együtt élő németajkú, magyar és szláv népek sem. A szabadkőműves Kossuth igen. Később Széchenyi megbékélt. De a levert forradalom tragédiájának felelősségét magára vette, és félig beleőrült. A szabadságharcot Ferenc Jóska nem tudta egyedül leverni, orosz segítséget kért. Az orosz cárnak semmi baja nem volt velünk, de mielőtt bevonult volna, megkérdezte az angol miniszterelnököt, Palmerstont, mit tegyen? Palmerston válasza rövid volt: „Tapossa el őket.”
Kossuth nem tudta, hogy eszközévé vált a Monarchia szétverésének. A szabadkőműves körök már 1850 után nekiláttak az I. világháború előkészítésének. (ez az aláhúzott mondat volt az egyedüli, amelyet a Telex videótudósítása beszédemből megmutatott… mi is volt a céljuk ezzel?) A híres olasz politikus, Mazzini mondta el akkortájt a ma általános gyakorlattá vált ún. proxy-háborúk receptjét: a monarchiát úgy kell szétverni, hogy a benne élő kis népeket egymás ellen kell heccelni, és ezáltal apró nemzetállamocskákra bontani, melyeket bármikor egymásnak lehet ugrasztani. Ezt meg is tették az I. világháborúval. Nota bene, ezt a Habsburgok egy történelmi mulasztása tette lehetővé. Az 1867-es kiegyezésben az osztrákok megosztották a hatalmat velünk, de kihagyták az alkuból a monarchia legnagyobb népességét, a szlávságot. Ebbe a résbe tette be lábát az angolszász háttérdiplomácia és elkezdte a monarchia szláv népeit a Habsburgok ellen lázítani. 1900-1914 közt a Londonból Szentpéterváron át pénzelt szerb terrorista csoportok több mint 360 politikai gyilkosságot követtek el, ezzel kitakarították a monarchiához hű szerb elitet, köztük az Obrenovics-házat és helyzetbe hozták a nyugatbarát Karagyorgyevicseket. És velük kezdték el a szarajevói merénylet előkészítését is. Ferenc Ferdinánd trónörökösnek ugyanis megvolt a terve a szlávokkal való hatalommegosztásra, s csak arra várt, hogy trónra léphessen. Ha sikerül neki a terv, nem lett volna I. világháború. S ha nem lett volna első, akkor nem lett volna második sem, és a most folyó harmadik sem. És nem léphetett volna színre a XX. század három legpusztítóbb eszméje: a bolsevizmus, a fasizmus és az anglo-amerikanizmus. De őt megölték és a háborúba lökték Közép-Európát. Az akkori helyzet kísértetiesen hasonlít a mai ukrán-orosz háborúra. A háborúba kényszerített központi hatalmak 1916-ban és 1917-ben is – akkor, amikor nyerésre álltak - több békejavaslatot tettek az Antantnak, amit az következetesen elutasított. Ennek oka csak évtizedekkel később derült ki, az angol miniszterelnök, Lloyd George emlékirataiból, aki ezt így indokolta: mert még nem teljesültek a brit háborús szándékok. Upszi. És ezek a jóval korábban eltervezett szándékok csak akkor tudtak teljesülni, amikor az USA beavatkozott az európai háborúba, méghozzá egy hamis-zászlós művelet, a Lusitania elsüllyesztése segítségével.
A proxy-háború receptjét tehát a Balkánon tesztelték: az összeugrasztott népekkel elvégeztették a piszkos munkát, majd bevonultak Grál-lovagként, kész békeszerződéssel, amit aláírattak a kivéreztetett felekkel. Ez volt Versailles-Trianon. És ez volt a módszer későbbi egyik bevetésekor, a délszláv háborúnál a daytoni megállapodás és sok más helyen, ahol az USA beavatkozott. És ma is ezt folytatja az ukrán-orosz háborúban. Ezért mondta Gandhi: „ha a tenger fenekén két csiga egymásnak esik, biztos, hogy az angolok keze van a dologban.”
De egy pillanatra ugorjunk vissza 1956-ra. Az USA a Szabad Európa rádión keresztül hergelte a magyarokat, hogy tartsanak ki. Aztán egyszercsak valakik kiszemelték Kádárt, hogy hívja be az oroszokat. Hruscsov azonban megállt tankjaival november 4-én és felhívta Eisenhowert, hogy mit tegyen? És Eisenhower zöld jelzést adott. Nemcsak a status quo megőrzése miatt, hanem azért is, mert Budapesten kiderült, hogy a Nyugat által kitalált és keletre exportált szocialista kísérlet megbukott. És ezt mi, magyarok mondtuk ki. És ez még nem minden: Magyarországon spontán megszületett a kapitalizmus és a kommunizmus zsákutcájának alternatívája, a harmadik út csírája: a munkástanácsok. Ezt pedig a Nyugat nem engedhette meg.
Ugorjunk 1989-re. Amikor megszűnt a Varsói Szerződés, sokakban felmerült, hogy akkor a NATO is szűnjön meg, mivel az a VSZ ellen lett létrehozva. Berlinben, a fal lebontásának ünnepségén tervezte az akkori német külügyminiszter, Hans-Dietrich Genscher, hogy élete nagy tervét beteljesíti: a két Németország egyesülésekor bejelenti, hogy Németország kilép a NATO-ból és semlegességet deklarál. Ezt azonban az USA berlini nagykövete megakadályozta. Közölte vele, hogy erről szó sem lehet. Innentől fogva világos volt, hogy Németország – és vele egész Európa – Oroszország kivételével – az USA vazallusa. Ugye, ez nincs sem a német, sem a magyar nép tudatában?
És akkor tette az ígéretet Gorbacsovnak az USA alelnöke, Baker, hogy a NATO nem fog egy arasszal sem közelebb húzódni Oroszország felé.
A kétpólusú világrendnek 1989-ben vége lett. De Közép-Európa nem lett helyreállítva. Az I. világháborúról mondta Renate Riemeck német történész, hogy az egy Közép-Európa ellen indított megsemmisítő háború volt. A második ezt folytatta és a most küszöbön álló harmadik is Európa ellen folyik.
1990-ben jelent meg Brzezinsky könyve, a Nagy Sakktábla. Ebben építve a geostratégia atyja, Halford Mackinder elgondolására, kifejti, hogy a világuralomhoz vezető út az Oroszország feletti uralom megszerzésén keresztül vezet.
1996-ban jelenik meg egy másik amerikai stratégiai elemző, Samuel Huntington könyve, A civilizációk összecsapása. Ez leírja, hogy a kétpólusú világrendet minek kell felváltania. Ez a többpólusú világrend, melyet kulturális törésvonalak osztanak meg. E törésvonalak kiépítésének rögtön neki is fogtak, hogy ezek között az USA töltse be a világcsendőr szerepét. A könyvben szerepel egy 1990-ben, a liberális világ ideológiai szócsövében, az Economistban megjelent térkép, mely Közép-Kelet Európát ábrázolja, a rajta átmenő törésvonallal. Ez a törésvonal az ábra szerint a nyugati kereszténység és a keleti, ortodox kereszténység közti határvonalat ábrázolja. Itt tehát egy szakadást kell létrehozni. A vonal északon a finn-orosz határon indul, majd halad lefelé, a balti államok keleti határán – őket a Nyugathoz sorolva, majd Belorussziát kettévágva megy Ukrajnába. Ukrajnát pedig kettévágja, nagyjából ott, amely határvonal Putyin terveiben szerepel. Aztán halad tovább, Erdélyen keresztül, de nem a Kárpátok vonalán, vagyis Székelyföldet a Kelethez dobja. Aztán megy tovább, Szerbiát kettévágva. Ez alatt értendő Koszovó leszakítása. Ugorjunk tovább.
2000-ben Pozsonyban az amerikai külügyminisztérium, a Foreign Office tartott egy konferenciát, amelynek egyik témája Ukrajna kettéhasításának terve volt. Az USA-nak tehát 14 évvel a Majdan-i puccs előtt már kész terve volt Ukrajna feldarabolására.
A következő dátum 2014, Majdan, puccs.
És megérkeztünk 2022-höz, az ukrán-orosz háborúhoz.
Ebben ismét két testvérnéppel hajtatják végre saját geostratégiai tervüket, a többpólusú világrendet, és folytatják, Oroszország feldarabolásának szándékával.
Az anglo-amerikai világhatalom szándéka nemcsak Közép-Európa padlón tartása, ami ott olvasható ma is a NATO honlapján:
to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down.”
Lord Ismay
A tervük az Oroszország feletti uralom megszerzése, mert az vezet a világuralomhoz. Ez a küszöbön álló Világkormány beiktatásának feltétele.
A világkormány pedig az ENSZ-ből, illetve első lépésként a WHO-ból alakulna meg.
És ide vezethető vissza a jelenkor összes kreált krízise, az energiaválság, az élelmiszerválság és a covid-krízis.
Az, hogy ebben a helyzetben Európa, de legalább Magyarország felébred, ezen múlik ma a világ, az emberi civilizáció sorsa.
És itt kell megemlítsem azt az egyedülálló történelmi helyzetet, ami most előállt.
A petrodollár helyzete megingott. Ez akkor kezdődött, amikor aláírták a kínai-orosz gázszerződést. Addig csak dollárban kereskedtek a kőolajjal-földgázzal. Ebből az USA költségvetésének, anélkül, hogy bármit tett volna, napi egymilliárd dollár bevétele volt. Ez most megingott. A dollár és az euro megy lefelé, a rubel és a jüan felfelé.
Még a hazai választások előtt jelent meg egy interjú a Portfólió portálon a Wall Street egyik legokosabb emberével, aki egy magyar fiú, Pozsár Zoltán. A legnagyobb lapok is idézik őt, a Forbes és társai. Pozsár azt mondja, hogy a Nyugat lábonlőtte magát a szankciókkal. Ez gazdasági válságot okoz, amit nem lehet monetáris eszközökkel kezelni. Egy mód van a megoldásra: ki kell nyitni az orosz gázcsapot. De mást is mond Pozsár: egy új pénzügyi világrend van kialakulóban, a Bretton Woods III. Ehhez tudnunk kéne, mi a Bretton Woods I, II és III. Ez egy pénzügyi egyezmény volt 1944-ben, mely a dollárt tette meg az egyetlen globális tartalékvalutának, árfolyamát az aranyhoz kötve és az összes többi valuta árfolyamát a dollárhoz kötve. Ez a rendszer működött 1971-ig, amikor Nixon megszüntette a dollár aranyra válthatóságát. Ezzel önmagában még nem lett volna baj, de ekkor kezdődött meg a bankrendszer deregulációja, mely lehetővé tette olyan kereskedelmi bankok és egyéb, bankszerű képződmények létrejöttét, amelyek korlátlanul szaporíthatták a pénzt. Addig a pénzmennyiség az aranyhoz, illetve a mögötte álló reálgazdaság teljesítményéhez volt kötve. Ez megszűnt, és elkezdődött a spekulatív, fedezet nélküli pénzbuborék pumpálása. A tőzsdéknek három fajtája van: az árutőzsde, ahol ténylegesen árukkal, nyersanyagokkal kereskednek. A másik a pénzpiac, a harmadik az értékpapír-piac. A másodikon és a harmadikon csak spekuláció folyik. Ott – bár magasabb a profit, mint a reálgazdaság tőzsdéjén, de érték nem képződik. Az innen nyert profit az értéket a reálgazdaságból vonja el, vagyis azoktól, akik dolgoznak, vagyis tőlünk. Ez legális rablás, amire még a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen is tanítják a hallgatókat. A buborék először 2008-ban akart kipukkadni, a jelzáloghitel-piaci válsággal. Ezt egy tőkeinjekcióval megoldották. Nálunk ez a válság a devizahitelek problémáját okozta, ami csak egy főpróbája volt annak a most tervezett tulajdonrablásnak, amit a Világgazdasági Fórum Great Resetje tartalmaz.
A buborék azonban két éve, 2020 tavaszán végleg kipukkadt, úgy, hogy ezt a közvélemény előtt eltitkolták. Az értékpapír-tőzsde dőlt be, amit egy eddig pémldátlan méretű tőkeinjekcióval mentettek meg utoljára, amit még egyszer nem lehet megismételni. Az összes forgalomban lévő dollár 20 %-át öntötték piacra, fedezetlen pénz formájában, azaz a válságot szétterítették ismét rajtunk, adófizetőkön. De ezt már nem lehet folytatni. A megoldást ellenfeleink a digitális világvalutában, a CBDC-ben látják. Ezt tervezik jövő év végéig bevezetni. Ehhez be akarják iktatni a világkormányt, ami a WHO-ra átruházott nemzeti döntési jogkörök fognak megteremteni, hogy majd az ENSZ vegye át a világkormány feladatát. Ez az, amit nem engedhetünk meg.
De vissza Pozsárhoz. Ő egy egyedülálló történelmi esélyről beszél, ami csak Magyarország számára nyitott. Azt javasolja, hogy lépjünk át a nyugati pénzrendből a keletibe. Ekkor Magyarország egy pénzügyi közvetítő központtá válhat, mint Svájc, de ezt ma Svájc nem teheti meg. Ez kétségkívül hatalmas előnyökkel járna számunkra, de hatalmas kockázatokkal. Azonban van egy másik lehetőség. Ez esetben nem maradnánk a nyugati pénzrendben, és nem kellene átlépnünk a keletibe sem.
Előállt a harmadik út lehetősége, Közép-Európa helyreállítása. Egy saját pénzrendet kell most megteremtsünk, Kelet és Nyugat közt, amely nem sérti egyiknek az érdekét sem, ezért ezt elfogadnák. De megtehetnénk, hogy a száz éve halogatott pénzreformot mi, magyarok csináljuk meg, az egész világ helyett, és ez az egész világra gyógyító módon tud hatni. Ekkor áll helyre Közép-Európa.
Történelmi idők ezek, amik azonban nem tartanak örökké. Most van itt az idő a változásra. Még van fél évünk, talán másfél.
Közös munkálkodásra van szükség, amiben mindenkire szükség van.
Itt, ezen a megszentelt helyen mindig bátor emberek mondták ki az igazságot. Amit most itt, mi magyarok kimondunk, azon most az egész emberiség sorsa múlik.
Rajta hát, munkára fel.
Köszönöm a figyelmet."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 201
Tegnapi: 240
Heti: 441
Havi: 5 033
Össz.: 2 251 704

Látogatottság növelés
Oldal: Ertsey Attila beszéde
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT! - © 2008 - 2024 - tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »