TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Kedvenc meditációim
Mit is jelent az, hogy meditáció, és hogyan kell meditálni, sokan nem tudják, vagy ha hallottak is róla, azt gondolják, hogy ők nem képesek erre, vagy túl macerásnak hiszik, mert szemeik előtt az órákig lótuszülésben ülő, megrendíthetetlen nyugalmú jógik lebegnek. Pedig valójában az is egyfajta meditáció, ha gondolatainkat valamilyen számunkra fontos dologra irányítjuk, és összpontosításunkkal kizárunk minden mást, ami elvonhatja figyelmünket. Lehet ez munka, valamilyen alkotó, kreatív tevékenység, zenehallgatás, vagy az imádkozás.

Viszont a meditáció igazi lényege az, hogy megtanuljuk elménket lecsendesíteni, befelé figyelni, és megtalálni a kapcsolatot saját lelkünkkel. Azok az emberek, akik gyakran meditálnak, és időt szánnak arra, hogy egy kicsit kívül kerüljenek a mindennapi élet gondjain,  sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek, hiszen a belső béke megtalálása, ráébreszti őket arra, hogy az életben mi az, ami fontos, és mi az, ami lényegtelen.

Hogyan meditáljunk? Kinek hogyan esik jól, vagy hol, és mikor van rá ideje. Én például vonaton, vagy buszon utazva is, remekül ki tudtam kapcsolni a külvilágot, amikor munkából jövet-menet, ezekkel közlekedtem, és mint már meséltem, önmagamat, vagy másokat gyógyító meditációkat folytattam. Számomra ilyenkor nem jelentett problémát alfa állapotba kerülni, hiszen reggel, még fel sem ébredtem igazán, haza felé pedig már majdnem elaludtam.

Elalvás előtt, az ágyban fekve is lehet néhány légzőgyakorlatot, vagy valamilyen kiegyensúlyozó meditációt végezni. A fekvő helyzetnek viszont megvan az a hátránya, hogy könnyen elalszunk. Ezért én ilyenkor inkább, csak hálát és köszönetet mondok a Teremtő Atya-Anya Istennek, Nagyboldogasszony Istenanyánknak, Jézus urunknak, az angyali világnak, a fény felemelkedett Mestereinek, Szentjeinknek, galaktikus és belső földi testvéreimnek, hogy mellettem vannak, és vigyázzák, segítik utamat, és kérem az áldásukat Hazánkra, a Földre,  a családomra, és a barátaimra Ezen kívül gyakran mondogatom a Ho'oponopono tisztító szavait is: SZERETLEK, SAJNÁLOM, KÉRLEK BOCSÁSS MEG, KÖSZÖNÖM.

Tehát meditációhoz, szerintem a legkellemesebb az ülő helyzet, lehet széken ülve, vagy törökülésben a szőnyegen, vagy egy fotelben, derekunkat egy párnával kitámasztva, hogy gerincünk függőleges legyen. Fontos az is, hogy lehetőleg ilyenkor földsugárzás mentes helyen üljünk, és ne zavarjon senki. Meggyújthatunk egy fehér gyertyát, vagy egy kellemes illatú füstölőt, és feltehetünk egy jó meditációs zenét is. Ezek rezgése ugyanis segít lecsendesíteni az elménket. 

Ezt a meditációt széken ülve végzem, lábaim a talajon vannak. Én mindig a légzéssel kezdem, 8-10 mély be- és kilégzéssel. Majd elképzelem, és érzem is, ahogyan a talpamnál megjelenik egy energia, és figyelem, ahogyan felfelé haladva, végig járja testem minden részét, majd a fejem tetején kilép. Közben teljesen ellazítom minden izmomat. Ezután képzeletben, a fejem fölött megjelenik egy gyönyörű kék színű energiagömb, és ez belép a fejembe, és lefelé haladva testem minden részén, a talpaimnál belép a Földbe. Közben pedig azt képzelem, hogy ez a csodálatos gyógyító energia semlegesít minden negatív rezgést a testemben. Ilyenkor mindig megszólítom a segítő angyalaimat is, hogy támogassák ezt a folyamatot, és amikor már nem érzek energia áramlást, akkor megköszönöm nekik, és ezzel vége is a meditációnak.

De bármeddig lehet maradni ebben a kellemes ellazult állapotban, ha valakinek ez esik jól. Azt mondják, a lehető legjobb állapot elérése a teljes gondolatnélküliség. Ezt valóban csak nagyon sok gyakorlással lehet elérni, mert az elménk szinte mindig pörög. Érdekes, hogy képesek vagyunk kívülről megfigyelni az elménket, hogy bizonyos idő alatt hány gondolat kúszik be, és mennyi ideig tudunk semmire sem gondolni. Ha tehát nem lenne egy felettes énünk, vajon hogyan lennénk képesek erre? Ha valaki ezt az állapotot hosszú ideig meg tudja tartani, akkor különleges érzékelésre tehet szert. A jógik így tudják elérni a testen kívüliség, vagy a lebegés állapotát.

Úgyhogy lehet gyakorolni. Olvastam egy nagyon érdekes, állítólag igaz történetet, egy emberről, aki nagyon keményen, hosszú éveken át gyakorolta az egy dologra való összpontosítást, és így szert tett arra a képességre, hogy át tudott látni a kártyalapokon. Így Amerika, és a világ összes nagy játékkaszinójában, bankot robbantott, (persze nagyon furmányosan, álarcokban és álöltözetekben tette), és az így elnyert hatalmas vagyonából, árvaházakat építtetett, szerte a világon. Ezt a kisregényt te is elolvashatod a neten:                                                   

 Roald Dahl: Henry Sugar Lenyűgöző Története  http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php

Gyakran szoktam elképzelni magam egy olyan fény holonban is, (a holonok olyan háromdimenziós mértani alakzatok, amelyek sajátos módon hatnak a tudatosságra) amely két, alapjánál összefordított piramis, amelynek tehát fölfelé és lefelé néz a csúcsa. Látom magam, hogy ebben a holonban helyezkedek el úgy, hogy ha fekszem, akkor vízszintesen az alaplapon, egy kristályból készült ágyon vagyok, vagy úgy, hogy állok a holon belsejében, gerincem vonala pedig, a piramisok két csúcsát összekötő vonallal esik egybe. A csúcsokon be- és kilépő energiák pedig folyamatosan átjárják, tisztítják testemet. Ezt az igen egyszerű képet érdemes mindenkinek gyakran megjeleníteni, és kérni angyalainkat, hogy ezt az állapotot folyamatosan tartsák fenn. Ez tehát a kiegyensúlyozó holon.

A másik, a felemelkedés holonja. Mindkét holon gyakorlatot a Hathorok küldték, (nagyon magas tudatosságú, földön kívüli, fejlett civilizációjú fénylények, Egyiptomban istennőként tisztelték őket, ábrázolásuk: női arc, tehén füllel http://www.arvisura.van.hu/keret.cgi?/hathorok.htm )

Ebben a gyakorlatban azt kell elképzelni, hogy korong alakban, fény vesz  körül bennünket, és ez a fény elkezd pörögni körülöttünk. Mindegy, melyik irányba, nagyon erőteljesen lehet érezni a forgást. Ez is egy kellemesen ellazító gyakorlat, és a felemelkedést segíti. 

Én tehát az utóbbi időben, ezeket a nagyon egyszerű, de kellemes, és hatásos gyakorlatokat szoktam végezni.

Természetesen rengeteg olyan gyakorlat van még, amellyel ugyanezt a hatást érhetjük el, de ha szeretnénk egy igazán mély belső utazást átélni, vagy egy képzeletbeli látogatást tenni a csillagokba, vagy más világokba, akkor érdemes beszerezni, egy vezetett meditációs kazettát. 

Én magam azt is csináltam, hogy egy-egy gyönyörű "utazás" szövegét, vagy ajánlott meditációt, rámondtam egy kazettára (alatta szép zenével), és ezt hallgattam, vagy adtam oda szeretteimnek.

A neten számtalan csodálatos, megnyugtató zenét találhattok, pl. a winampon, a Nirvana rádión folyamatosan ilyenek hallgathatók.

Mindenkinek jó meditálást kívánok!
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 300
Heti: 1 296
Havi: 5 487
Össz.: 2 279 491

Látogatottság növelés
Oldal: Kedvenc meditációim
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT! - © 2008 - 2024 - tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »